Karriermenedzser

Csináld amit szeretsz!

Majka vs Csernus: „A kicsit sz*ros csoki”

Hogyan találhatjuk meg önmagunkat? Hétfő este a Debreceni Egyetemi Napokon Majoros Péter (Majka) és Csernus Imre beszélgetett egymással és adtak tanácsokat fiatal közönségüknek. Az este legfontosabb gondolatai következnek.

majka.jpg

„Sikeres vagyok, de az nem jelenti azt, hogy valaki megtalálja önmagát”

            Majkát a folyamatos elégedetlenség viszi előre. Például idén március 17.-én végre összehoztak egy nagy Aréna show-t a csapatával, de március 18-kától máris teljesen új kihívások felé vette az irányt.

A rapper kifejtette, hogy húsz évesen kevés ember esik át még valami olyan nagy világmegváltó problémán, ami miatt rá kell jönnie arra, hogy csak olyan dolgokat érdemes csinálni az életben, amiben jól érzi magát. Ezt a felismerést ő is inkább a harmincas éveiben éli át.

„Már olyan dolgokat vállalhatok el, amit szeretnék”

A sikeres tévés és előadóművész hangsúlyozta, hogy nehéz volt eljutnia idáig és megszabadulnia a valósághős szerepétől. A kétezres évek közepén még a bulvárlapok ilyen címekkel jelentek meg: "Majka egyik kereskedelmi tévének sem kell" 

Szép lassan küzdötte fel magát: 

  1. 2004-ben a Cool TV-nél kapott lehetőséget műsorvezetőként.
  2. 2006 októberében csatlakozott a Danubius Csili stábjához,
  3. 2007-től 2008 végéig a Viasat 3 műsorvezetője volt.
  4. 2010-től dolgozik a TV2-nél, ahol először az Ezek megőrültek! című műsort vezette Rákóczi Ferivel közösen.
  5. 2011-ben és 2016-ban A nagy duettett vezette Liptai Claudiával.
  6. 2013-tól a Sztárban sztár egyik zsűritagja.
  7. 2014-ben és 2015-ben a Rising Start vezette Ördög Nórával,
  8. 2016-ban pedig a Star Academyt vezetik együtt. 2017 januárjától az 50 Milliós Játszma házigazdája.


Magunkkal való őszinteség ereje: „Jogilag már felnőttek”

Csernus nem menti fel a közönség soraiban lévő fiatal hallgatókat, az önmagunkkal való szembenézés fontosságáról kezd beszélni.

 A pszichiáter szerint a félelmek felismerése és megoldása vezet ahhoz, hogy megtaláljuk önmagunk.

Az este legerősebb következtetése: Hogy merjük bevallani azt, „ha kicsit sz*ros a csoki, akkor szaros a csoki nem kicsit.”

Ha beletojnak a csokiba, nem számít a mértéke az onnantól kezdve ehetetlen lesz. Többségünk mégis próbál még úgy is enni belőle.

Majka is bevallja, érzékel hasonlót a saját életében, mondjuk a televíziós szerepvállalásával kapcsolatban, hogy lehet, hogy az már nem teljesen az a jó ízű csokoládé, ami régen volt, mégis még hajthatatlanul csinálja.

Csernus szerint az ember hajlamos becsapni önmagát azzal, hogy valójában nem szereti, amivel foglalkozik de mégsem változtat. Ez a folyamat aztán kiégéshez és egy nagyon középszerű élethez vezet.

Középszerű emberekre a fogyasztói társadalomnak szüksége van, hiszen sokak fogyasztással kompenzálják a frusztrációjukat...

Hogyan ismerhetjük fel a félelmeinket egyáltalán?

Valaki ezzel sincs tisztába, hogy mi az, amitől tart, amitől fél. Ha őszinték vagyunk, van egy fajta társadalmi nyomás a mi életünkbe, hogy minek ezzel törődni.

  • Van egy nagyon jó családom, gyerekeim
  • Parádésan jó, szeretői kapcsolatot ápolok a kedvesemmel
  • sikeres vagyok szakmailag

Mégis néha egyszerűen vakarózok a televíziótól, viszont van egy olyan közeg, a zene, amit imádok, ha őszinte vagyok, akkor azt szeretem a legjobban csinálni.

Majka legjobban a gyerekeit félti

A beszélgetés során Majka beszélt a félelmeiről is, Korábban úgy vélte, hogy legjobban önmagát kell szeretnie és így tud pozitív hatással lenni a környezetére. A gyerekek megérkeztével azonban már őket szereti a legjobban és rengeteg kételye ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódik.

Bevallotta néha kétségbe esik a világpolitikai hírektől, aggódva, milyen jövő várhat a szeretteire. 

Csernus kiemelte, hogy már csak akkor elemez, ha megkérik rá viszont természetesen kommentálta a rapper gyerekneveléssel kapcsolatos dilemmáit. Felhívta Majka figyelmét, hogy ne kényeztesse el gyerekeit bármennyire is szereti őket, mert ez káros hatással lehet későbbi életükre. 

Mit vihettünk haza? 

Összességében két erőteljes személyiség kulturát párbeszédét láthattuk. A magam részéről Csernus sz*ros metafórái és Majka őszintesége fogott meg a legjobban. 

44123855_2141960485834724_2573271505836179456_n.png

KLIKK IDE, CSINÁLJUNK EGY SZUPER KÖZÖSSÉGET! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karriermenedzser.blog.hu/api/trackback/id/tr9614304227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karriermenedzser

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása